Kékes Turista Egyesület - részletek a természetből
„Gyertek velünk, ...mert egyedül nem megy!”

Beszámolók

Tiszta Mátra

2013. május 11.
A Kékes turista Egyesület május 11-ére meghirdette a szokásos szemétszedő túráját. Már napokkal előbb láttam, most nagy csapat lesz! Poroszlói barátaim jelezték jönnek, Zsuzsi is azt írta ott lesz, Ibolya is jelezte részvételét.

Szombat reggel összeszedtem szokásos csomagomat és nagy iramba húztam a gimi felé. Mire odaértem már jó kis tömeg tolongott a jelentkezési lapokért (jómagam nem tolongtam úgyis észreveszik, hogy itt voltam) én inkább az ismerősöket figyeltem. Az öreg Józsi megpillantása most is örömmel töltötte meg szívemet. Vörös Tamásra nem is gondoltam (Vele a Kegyeleti túrán szoktam találkozni /aki még nem volt esetleg ne hagyja ki, óriási élmény/)

Befutottak Éviék is Poroszlóról (nekik átadtam a jubileumi kiadványunk általam dedikált példányát /megküzdenek, még elolvassák a dedikációm/).

Megérkezett Zsuzsi is. Össze is állt a csapatunk a poroszlóiak, Zsuzsi, Tamás és én. Gyorsan autóba is pattantunk és vágtattunk Füredre, hogy mire a busz odaér, mi már menetkészek legyünk. Kicsit fájt a szívem mikor láttam ki mindenkivel nem lehetek egy csapatban. Támadt egy ötletem: mikor leérünk, a túra végén meghívom Õket a Sárhegyre, egy kemencés partira.

Házán csatlakozott hozzánk Keresztesi Gyuri is, így indultunk a sárga kereszten, azután a zöld négyzeten Lajosháza-Füred irányába. Észre lehetett venni, hogy sok eső volt az elmúlt időszakban. Sokkal kevesebben jártak ezen az útvonalon és észrevehetően kevesebb volt a szemét is.

Most nem jártunk úgy, mint tavaly mikor elnéztük a jelzést és Füredet egy jókora kerülővel értük el.

Szokás szerint finom ebéddel vártak bennünket. Az arra érdemesek megkapták a pólójukat nekem most a sárga dukált. Falatozás közben körbe szaladtam és mindenkit invitáltam a Sárhegyre; sajnos nagyon sokaknak sietni kellett haza, mert a rengeteg dolog várta őket. Azért akadtak, akik jelezték jönnek. Megint egy jól szervezett munkán vehettünk részt. Köszönet a szervezőknek. Éviék lehoztak a Sparig ott elbúcsúztunk egymástól. Sajnos nekik is sietni kellett.
Megvettem gyorsan a csirkéket, savanyút, kenyeret szerencsére összefutottam Papp Robiékkal, akik felszaladtak velem a hegyre. Gyors átöltözés, begyújtás a kemencébe, előkészültem a vendégek méltó fogadására.

A kemence már majdnem teljesen felfűtődött mire az első fecskék megérkeztek. Gyors itatás, szétnézés és már be is tettük a kemencébe a csirkéket. Közben egész szép kis társaság verődött össze. Megmutattam a Harkály odúkat, meg a terepet annak, aki még nem látta. Jó hangulatú beszélgetések zajlottak. Régi iskolatársak találkoztak itt egymással hosszú idő után.

Elkészült a csirke, olyan jól sikerült, hogy pillanatok alatt el is fogyott! Emésztettünk egy kicsit, azután felmentünk a Sárhegy kettőre. Közben megnéztük a Cirák telkét. Innen már nem mindenki jött vissza velünk. Visszafelé megmutattam Mártinak hol szoktak zenélni a fiáék. Még egyet pihegett a társaság mikor visszaértünk, majd lassan mindenki eltávozott. Még felvittem Tóniéknak egy pár sört és én is hazaballagtam. Mindenkinek köszönöm, aki a vendégem volt, aki nem jött szerintem sajnálhatja.

Szőrös

LEGUTÓBBI HÍREINK

 FONTOSABB ESEMÉNYEK

ESEMÉNYNAPTÁR

2024. február
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
 
 
 
2024. március
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
 
 
 
 
1
3
4
5
6
7
8
10
11
13
14
15
16
17
18
19
21
22
24
25
26
27
28
29
31
2024. április
H
K
SZe
Cs
P
SZo
V
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
23
24
25
28
29
30
 
 
 
 
 

BEJELENTKEZÉS

Ha a kekesturista.hu oldalon minden funkciót el szeretnél érni, be kell jelentkezni!

Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Ha még nem regisztrált látogatónk, akkor itt megteheti!

 

1plusz1 százalék
Várak a Mátrában
Rákóczi túramozgalom
Keresztek nyomában túramozgalom
Egererdő Zrt.
Expodom
Kékes Turista Egyesület - 3200 Gyöngyös, Vármegyeház tér 1. - info@kekesturista.hu